ua en ru

Автор музики до "Титаніка" Джеймс Хорнер загинув в авіакатастрофі

Автор музики до "Титаніка" Джеймс Хорнер загинув в авіакатастрофі Фото: Джеймс Хорнер

Хорнер розбився на власному літаку недалеко від Санта-Барбари

Композитор Джеймс Хорнер, який написав музику до фільму "Титанік", загинув в авіакатастрофі в понеділок, 22 червня. Хорнеру був 61 рік, передає The Hollywood Reporter.

Смерть композитора підтвердила його помічниця Сільвія Патриція.

"Ми втратили дивну людину з величезним серцем і неймовірним талантом. Він загинув, займаючись улюбленою справою. Дякуємо за вашу підтримку і любов", - написала вона в Facebook.

A great tragedy has struck my family today, and I will not be around for a while. I would like some privacy and time to...

Posted by Sylvia Patrycja on 22 Июнь 2015 г.

Хорнер розбився на власному літаку приблизно в 60 милях (96,5 км) на північ від Санта-Барбари. Раніше повідомлялося, що літак, зареєстрований на Хорнера, впав, але не повідомлялося, хто керував ним в цей момент.

Джеймс Хорнер отримав дві премії "Оскар" і премію BAFTA за музику до фільму "Титанік".

Крім того, його композиції можна почути і в фільмах "Каспер", "Джуманджі", "Хлопчик у смугастій піжамі", "Ігри розуму", "Зіткнення з безоднею", "Хоробре серце", "Аполлон-13", "Маска Зорро", "Двохсотлітня людина", "Ідеальний шторм", "Ворог біля воріт", "Чотири пера", "Троя", "Апокаліпсис", "Аватар", "Нова Людина-павук", "Зоряний шлях 3: У пошуках Спока ".

Нагадаємо, німецький композитор Джеймс Ласт помер 9 червня в штаті Флорида (США) у віці 86 років.