ua en ru

Автовиробництво в Україні зменшилось майже на 40%

Автовиробництво в Україні зменшилось майже на 40% Фото: машини в автосалоні (flickr.com moskovcev)

У серпні з українських заводів вийшло всього 470 одиниць автотранспортної техніки

У серпні 2018 року обсяг виробництва автотранспорту в Україні зменшився на 37% порівняно з відповідним періодом 2017 року. Про це повідомляє асоціація "Укравтопром".

За даними асоціації, у серпні 2018 року з українських заводів вийшло всього 470 одиниць автотранспортної техніки.

"Найбільший результат минулого місяця продемонстрував завод «Єврокар», де було складено 413 легкових автомобілів марки Skoda. При цьому, відносно серпня 2017 року, обсяг великовузлового складання на Єврокарі знизився на 27 відсотків", - зазначається в повідомленні.

Також зазначається, що виробництво вантажівок обмежилося випуском всього одного автомобіля, проти 32 в минулому році.

"В статистиці відсутні дані по КрАЗу, який перестав розкривати інформацію про свої обсяги виробництва з серпня 2016 року", - відзначили в Укравтопромі.

Крім того, виробники автобусів за місяць випустили 56 машин, що на 18% менше ніж торік.

Зазначається, що з початку 2018 року в Україні виготовлено 4544 одиниць автотранспортних засобів або на 7% менше ніж за аналогічний період минулого 2017 року.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що виробництво автомобілів в Україні в січні зросло на 44,7% порівняно з січнем 2017 року. Більшу частину загальному обсягу автовиробництва становили легкові автомобілі, яких було вироблено 479 одиниць.

Крім того, РБК-Україна повідомляло, що за словами голови податкового комітету Верховної ради, народного депутата Ніни Южаніної нові правила оподаткування ввезення автомобілів в Україну принесе позитивний ефект для державного бюджету.