ua en ru

Автовиробники GM і Isuzu відкликають більше 250 тис. позашляховиків для усунення несправностей

Автовиробники General Motors і Isuzu відкликають більше 250 тис. позашляховиків у США і Канаді для усунення несправностей. Причиною для відкликання стала необхідність у регулюванні електричних дверних замків і склопідйомників, неполадки в яких можуть викликати коротке замикання і загоряння, передає Associated Press. Серед моделей позашляховиків, які підлягають відкликанню, називаються GMC Envoy, Buick Rainier, Isuzu Ascender і Saab 97-X модельного ряду 2006-2007 рр.

Проблема полягає в тому, що волога може потрапляти в порожнину дверей і викликати корозію, що веде до пошкодження електропроводки і коротких замикань. Останні, в свою чергу, можуть стати причинами займання. В GM мають інформацію про 28 випадків самозаймання, які могли бути викликані проблемами зі склопідйомниками.

Повідомляється, що автомобілі будуть відкликані в 20 штатах США, федеральному окрузі Колумбія і Канаді. Відкликанню підлягають понад 258 тис. автомобілів. Під час позапланового технічного обслуговування дилери GM безкоштовно замінять склопідйомники для всіх моделей позашляховиків, у яких була виявлена ​​подібна проблема, в тому числі, в тих штатах, з яких не надходили повідомлення про технічні несправності.

Проблема з можливим самозайманням була виявлена ​​в 2008 р.

У 2006-2007 р. автомобілі марок Isuzu і Saab випускалися на потужностях GM.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Toyota відкликає 760 тис. RAV4 в США через проблеми з підвіскою.