ua en ru

Автомайдан вибрав Кличко лідером опору

Автомайдан після подій, що відбулися 19 січня і тривають досі на вулиці Грушевського, вибрав Віталія Кличка лідером опору.

Автомайдан після подій, що відбулися 19 січня і тривають досі на вулиці Грушевського, вибрав Віталія Кличка лідером опору. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов.

"В самий важкий і небезпечний час для народу України тільки один лідер був з людьми на першій лінії фронту! Це Віталій Кличко! Справжні дії в необхідний момент коштують набагато більше, ніж розмови, плани і стратегії. Автомайдан визначився з єдиним лідером опору і готовий підтримувати його в боротьбі з беззаконням, яке пронизало всі гілки влади, у боротьбі за встановлення правової Держави з людськими цінностями", - написав активіст.

Нагадаємо, увечері 19 січня в Києві на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" сталися сутички мітингувальників і міліції. Мітингувальники закидали правоохоронців камінням, фаєрами, коктейлями "Молотова". При цьому було спалено 6 автобусів і вантажівок правоохоронців. Міліція використовувала проти мітингувальників шумові гранати і гумові кулі. За даними міліції, під час сутичок постраждали понад 70 правоохоронців, в тому числі 49 - госпіталізовані. За даними медиків, найбільше постраждалих за підсумками зіткнень на Грушевського кілька сотень.