ua en ru

Автоматична реєстрація декларацій про початок будівництва буде прийнята до кінця року, - Мінрегіон

Автоматичну реєстрацію декларацій про початок будівництва буде прийняте до кінця 2013 р. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник міністра регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Плани. Всі плани на спрощення, два закони в цьому році буде прийнято. Ми зробимо автоматичну реєстрацію декларацій, що дуже важливо і в юридичних компаніях це викликає особливий інтерес і це в цьому році (реєстрація) точно буде прийнята", - розповів Ісаєнко.

За його словами, декларацію повинні зареєструвати у будь-якому випадку: "Ми передбачили автоматичну реєстрацію декларацій. Ви подали декларацію та її вам автоматично зареєстрували. Ви відразу отримали реєстрацію з номером, навіть якщо вона абсолютно порожня і там написано ваше прізвище, ім'я та по батькові, то вона все одно буде зареєстрована".

Ісаєнко також додав, що зареєстровані декларації можна скасувати, якщо не будуть виконані необхідні умови.

"Є підстави, за якими ця декларація може бути скасована, це чотири пункти: якщо у вас немає землі або ви неправильно написали про землю, якщо у вас немає проекту, якщо у вас немає будівельної компанії та ще щось", - розповів він.

Він зазначив, що якщо хтось неправильно заповнив декларацію, то його автоматично штрафувати не будуть: "Більше того, якщо людина, щось неправильно написала, ми її не штрафуємо та декларації відразу не скасовуємо, ми попереджаємо людину та говоримо: приходьте, вносить зміни. Якщо людина в десятиденний термін не приходить й не вносить зміни, то декларація скасовується".