ua en ru

Автофіксація порушень ПДР: завтра КСУ розгляне конституційність штрафів

Автофіксація порушень ПДР: завтра КСУ розгляне конституційність штрафів Фото: КСУ розгляне конституційність штрафів за порушення ПДР, зафіксовані в авторежимі (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Завтра Велика палата Конституційного суду України розгляне конституційність адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, зафіксовані в авторежимі. Розгляд відбудеться у формі письмового провадження, без заслуховування позицій учасників.

"Завтра Велика палата Конституційного суду розпочне розгляд справи... за трьома конституційними скаргами щодо конституційності положень Кодексу про адміністративні правопорушення, які передбачають притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", - зазначила парламентар.

Суть проблеми в тому, що особа, за якою зареєстровано транспортний засіб і та, яка вчинила правопорушення, можуть бути різними, але відповідальність все одно покладається на особу, за якою зареєстровано авто.