ua en ru

Австрія схвалила розширення повноважень EFSF

Австрійський парламент схвалив розширення повноважень Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). Законопроект був схвалений значною більшістю голосів за підтримки депутатів правлячої коаліції і представників "зелених", що знаходяться в опозиції. Після цього рішення кредитні гарантії уряду Австрії щодо EFSF збільшуються до 21,6 млрд євро проти початкових 12,2 млрд євро.
Напередодні законопроект ратифікував парламент Німеччини.
До цього законопроект, який передбачає розширення повноважень стабфонду, схвалили 10 країн валютного блоку: "за" проголосували парламенти Словенії, Бельгії, Греції, Ірландії, Італії, Люксембургу, Іспанії, Франції, Потругаліі та Фінляндії. На цій і наступного тижня з цього питання відбудеться голосування в парламентах Кіпру, Естонії, Мальти (які, швидше за все проголосують "за"), Нідерландів і Словаччини (де можуть бути "сюрпризи").
21 липня 2011 р. лідери країн єврозони домовилися дати EFSF право надавати попереджувальні кредитні лінії і викуповувати державні облігації. Ці заходи повинні бути схвалені парламентами всіх держав єврозони.