ua en ru

Австрія в черговий раз виступила проти переговорів про вступ Туреччини до ЄС

Австрія в черговий раз виступила проти переговорів про вступ Туреччини до ЄС Фото: міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц (flickr.com/eppofficial)

Курц закликав Євросоюз прагнути до впорядкованих відносин з Туреччиною

Австрія виступає проти продовження переговорів про вступ Туреччини до Європейського союзу. Про це в інтерв'ю Welt am Sonntag заявив міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц.

"Євросоюз повинен, нарешті, зайняти чітку позицію по відношенню до Туреччини і замість того, щоб пропонувати вступити в ЄС, прагнути до впорядкованих відносин з нею. Ми не можемо собі дозволити потрапити в залежність від Туреччини", - заявив Курц.

Він також підкреслив важливість здатності Євросоюзу самостійно охороняти зовнішні кордони. Крім того, Курц засудив масові арешти та звільнення в Туреччині після спроби державного перевороту влітку 2016 року.

Нагадаємо, в грудні минулого року Австрія заблокувала резолюцію про вступ Туреччини до Євросоюзу. В країні мотивували свою позицію тим, що Туреччина активно порушує права людей і не дотримується європейських цінностей. Переговори про вступ Туреччини в ЄС не призупинено, але позиція Австрії вказує на відмінності у поглядах на ситуацію різних європейських країн.