ua en ru

Австрія готова підтримати Україну по ситуації на Донбасі

Австрія готова підтримати Україну по ситуації на Донбасі Австрія готова підтримати Україну по ситуації на Донбасі

На полях ради ОБСЄ у Белграді Павло Клімкін та Себастіан Курц обговорили стан виконання Мінських домовленостей

Австрія готова активно підтримувати українську сторону в контексті ситуації на Донбасі. Про це заявив федеральний міністр з питань Європи, інтеграції та іноземних справ Австрії Себастіана Курця під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на полях 22-го засідання ради міністрів ОБСЄ у Белграді, передає прес-служба Міністерства закордонних справ України.

У ході зустрічі сторони обговорили стан виконання мінських домовленостей.

"Клімкін також поінформував свого австрійського колегу про нинішню ситуацію на Донбасі, включаючи дані про кількість російського озброєння і російських збройних сил на тимчасово окупованій території України, без виведення яких неможливо подалі виконання Мінських домовленостей, стабілізація ситуації в Україні, проведення вільних виборів на Донбасі", - зазначає прес-служба МЗС .

В контексті двостороннього діалогу Курц зазначив, що австрійський інвестиційний банк прийняв рішення про відновлення страхування експортної діяльності для австрійських компаній в Україні.

Нагадаємо, у Белграді (столиця Сербії) сьогодні, 3 грудня 2015 року, стартувало засідання Міністерської ради Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).