ua en ru

У Белграді сьогодні стартує засідання ради міністрів ОБСЄ

У Белграді сьогодні стартує засідання ради міністрів ОБСЄ Фото: рада міністрів країн ОБСЄ

Очікується двостороння зустріч Клімкіна з Керрі

У Белграді (столиця Сербії) сьогодні, 3 грудня 2015 року, стартує засідання Міністерської ради Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про це йдеться в повідомленні на сайті ОБСЄ.

"Рада міністрів збирається один раз на рік в кінці кожного семестру головування в ОБСЄ, щоб розглянути питання порядку денного та прийнято відповідні документи", - йдеться в повідомленні.

В цьому році засідання на рівні міністрів закордонних справ країн-учасниць ОБСЄ відбудеться 3-4 грудня в Сербії, яка на даний момент головує в організації.

На полях ради ОБСЄ у Белграді очікуються зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова з держсекретарем США Джоном Керрі.

Як повідомила в своєму Twitter спікер Мзс України Мар'яна Беца, на зустрічі міністрів країн ОБСЄ в Белграді буде обговорюватися протидія російської агресії. Українська делегація розпочала роботу ще вчора.

Крім того, як повідомила прес-служби МЗС, Україна очікує підтвердження державами-учасниками ОБСЄ повної поваги до суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також необхідності допуску до всієї території України представників ОБСЄ.

Делегація України зробила ініціативи щодо прийняття в рамках Ради глав МЗС країн ОБСЄ міністерських декларацій з протидії явищу політичних в'язнів на просторі ОБСЄ та посилення ролі ОБСЄ в питаннях безпеки кордонів.

Міністерський рада ОБСЄ проводять для розгляду діяльності організації і вироблення відповідних рішень. Остання Міністерська рада проводилася в Базелі, Швейцарія, в 2014 році. На ньому глави Мзс також обговорювали українська криза.