ua en ru

Клімкін: РФ має негайно припинити агресію проти України та звільнити всіх політв'язнів

Клімкін: РФ має негайно припинити агресію проти України та звільнити всіх політв'язнів Фото: Павло Клімкін

Клімкін наголосив на виконанні Мінських домовленостей

Російська Федерація має негайно припинити агресію проти України, виконати Мінські домовленості та звільнити всіх політичних в'язнів. По це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у ході виступу на Раді міністрів ОБСЄ у Белграді, повідомляє прес-секретар МЗС Мар'яна Беца.

"Росія має негайно припинити агресію проти України, виконати Мінські домовленості, звільнити всіх політв'язнів", - заявив Клімкін.

Відзначимо, зокрема до числа політичних в'язнів, яких незаконно засуджено на території Російської Федерації, відноситься українська льотчиця Надія Савченко, український режисер Олег Сенцов та кримський активіст Олександр Кольченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Белграді (столиця Сербії) сьогодні, 3 грудня 2015 року, стартувало засідання Міністерської ради Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). На полях ради ОБСЄ у Белграді очікуються зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова з держсекретарем США Джоном Керрі.