ua en ru

Австрія готова підтримати Україну в розгортанні миротворчої місії на Донбасі

Австрія готова підтримати Україну в розгортанні миротворчої місії на Донбасі Фото: зустріч Петра Порошенка та Александера Ван дер Беллена (president.gov.ua)

Австрія вивчить питання щодо введення місії ООн на Донбасі

Австрія готова надати допомогу в питанні розгортання миротворчої місії на Донбасі. Про це заявив Федеральний президент Австрії Александр Ван дер Беллен під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком , передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідно, щоб нарешті на сході України запанував мир…Що стосується введення миротворців на схід України, то ми вивчимо це питання дуже серйозно. Пан федеральний канцлер Себастіан Курц висловив готовність надати допомогу в цьому», - заявив президент Австрії.

Він також нагадав, що з 2014 року Австрія виділила понад п'ять млн євро у якості гуманітарної допомоги для Донбасу.

Нагадаємо, раніше під час зустрічі міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса і спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера обговорювалися питання безпеки в регіоні, значення виконання Мінських угод, введення миротворців ООН на територію окупованого Донбасу і майбутнє реформ в Україні.

Також підтримку в питанні введення миротворців на сході України висловили Фіндяндія і Швеція.

Додамо, що українська розвідка у вівторок, 13 березня, заявила, що Російська Федерація готує зрив розгортання на Донбасі міжнародної миротворчої місії.