ua en ru

Волкер і Лінкявічюс обговорили введення миротворців ООН на Донбас

Волкер і Лінкявічюс обговорили введення миротворців ООН на Донбас Фото: міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс і представник США в Україні Курт Волкер ((Twitter.com)

США і Литва поговорили про ситуацію в Україні

5 березня відбулася зустріч міністра закордонних справ Литви Лінаса Линкявичюса (Linas Linkevičius) і спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера (Kurt Volker). Про це повідомляє сьогодні, 6 березня, кореспондент BALTNEWS.lt з посиланням на інформацію МЗС.

Зокрема, повідомляється, що в ході зустрічі обговорювалися питання безпеки в регіоні, значення виконання Мінських угод, введення миротворців ООН на територію окупованої Донбасу і майбутнє реформ в Україні.

Глава МЗС Литви і спецпредставник США зійшлися на думці, що саме агресія Росії не дозволяє досягти миру і злагоди в Україні. Обидва дипломати висловили єдність думок у тому, що антиросійські санкції повинні продовжуватися, поки Кремль здійснює агресію і не виконує Мінські угоди.

На зустрічі були обговорені умови для введення миротворчої місії ООН на окуповані території Донбасу. Спеціальний представник США представив міністру закордонних справ Литви хід йдуть переговорів з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Дипломати багато уваги приділили допомоги Заходу Україні, що здійснює реформи у важких умовах війни на Сході країни.

"Україна, вибравши в 2014 році демократію і європейський напрям, заплатила велику ціну. Важливо, щоб демократичний світ в єдності і послідовно і далі підтримував реформи України, спрямовані на стимулювання економічного зростання, боротьбу з корупцією", - сказав за результатами зустрічі з представником Держдепартаменту Лінкявічюс.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Литва буде продовжувати санкционную політику щодо Росії до тих пір, поки агресор не залишить окуповані території України. Про це заявила президент республіки Далі Грібаускайте у ході зустрічі з заступниками голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим, Ахтемом Чийгозом і головою Союзу татар Литви Адасом Якубаускасом.