ua en ru

Австрія прийматиме біженців лише на три роки

Австрія прийматиме біженців лише на три роки Фото: біженці зможуть жити в Австрії не більше трьох років, потім їх статус буде переглянутий

Новий закон стосується всіх емігрантів, які прибули після 15 листопада минулого року, і тих, хто ще очікує дозволу

Уряд Австрії прийняв документ, який передбачає, що біженцям, які прибувають в країну, буде видаватися ідентифікаційна картка терміном на три роки, повідомляє The Local.

Правила застосовуватимуться до всіх біженців, які прибули до Австрії після 15 листопада 2015 року, а також до тих, хто ще очікує отримання відповідного статусу.

Після закінчення трирічного терміну питання перебування в країні буде розглядатися повторно. І в тому випадку, якщо повернення на батьківщину більше не загрожуватиме життю біженця, влада Австрії мають повне право депортувати його.

Продовжити термін перебування емігранта можуть лише в тому випадку, якщо він буде добре інтегрованим в австрійське суспільство або якщо для цього будуть інші гуманітарні причини.

Як розповіли джерела The Local в Міністерстві внутрішніх справ Австрії, незважаючи на те, що кожен випадок буде розглядатися індивідуально, депортація буде менш імовірною для тих біженців, які вивчили німецьку мову і прийняли австрійські цінності.

Закон також збільшує період очікування запиту на притулок для членів сім'ї біженця. Тепер він становить три роки, а не один.

Нагадаємо, раніше Австрія оголосила про скорочення виплат мігрантам за відмову від вивчення німецької мови.