ua en ru

Австрія блокуватиме переговори про вступ Туреччини в ЄС

Австрія блокуватиме переговори про вступ Туреччини в ЄС Фото: глава МЗС Австрії Себастьян Курц виступає проти переговорів про вступ Туреччини в ЄС

Глава австрійського МЗС вважає, що те, що відбувається в Туреччині не відповідає "засадничим європейським цінностям"

Міністерство закордонних справ Австрії має намір блокувати спроби розпочати новий етап у переговорах про вступ Туреччини в ЄС. Про це заявив глава австрійського МЗС Себастьян Курц в інтерв'ю газеті Kurier.

"Я проти цього", - підкреслив Курц.


Він додав, що критерії для безвізового режиму Туреччина не виконує і що "домовленості по біженцях між ЄС і Туреччиною не пройдуть випробування на міцність".

Крім того, австрійський міністр переконаний, що ЄС необхідний єдиний механізм прикордонної і берегової охорони.

"Неприпустимо, щоб Греція та Італія самотужки вирішували цю задачу. Делегувати ці функції Туреччини також не можна. Таким чином ви потрапляєте в залежність - і це закінчиться шантажем", - переконаний Курц.

На його думку, те, що відбувається в Туреччині, не відповідає основним європейським цінностям".

Глава зовнішньополітичного відомства підтвердив, що австрійський федеральний канцлер Крістіан Керн під час саміту ЄС 16 вересня постарається переконати інших глав держав і урядів, що Брюсселю слід зупинити переговори з Анкарою про вступ в ЄС.

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу назвав Австрію "столицею радикального расизму".