ua en ru

Австралійський авіаперевізник Qantas не відновить польоти своїх літаків до 31 жовтня

Австралійський авіаперевізник Qantas, який раніше оголосив про скасування всіх своїх рейсів у зв'язку із страйком співробітників і про локаут, точно не відновить польоти літаків до 01:00 за київським часом 31 жовтня, передає ВВС.
Через скасування рейсів однієї з найбільших світових авіакомпаній матеріальний збиток був причинений 70 тис. пасажирів по всьому світу. Прем'єр-міністр Австралії Джулія Гіллард закликала керівництво Qantas і профспілки вирішити трудову суперечку якнайскоріше.
Нагадаємо, страйки в Qantas почалися у вересні 2011 р. Співробітники компанії оскаржують рівень оплати праці, а також виступають проти планів керівництва скоротити зростаючі витрати. В авіакомпанії оголосили, що 31 жовтня ц. р. звільнять всіх членів профспілок інженерів, пілотів, обслуговуючого персоналу і співробітників наземних служб, які виступають проти планів керівництва.
Зараз конфлікт авіаперевізника з профспілками розглядає австралійський суд з трудових спорів у Мельбурні.
Збитки Qantas від скасування всіх рейсів складають близько 21,4 млн дол. на добу. За даними австралійської влади, збитки для економіки держави від страйків і локауту складають "десятки мільйонів доларів щогодини".