ua en ru

Австралія вимагає переглянути результати Олімпіади 1980 р

Австралія вимагає переглянути результати Олімпіади 1980 р Фото: легкоатлет Іен Кемпбелл

Також Австралія незадоволена результатами Олімпіади 1948 року

Федерація легкої атлетики (AA) Австралії зажадала перегляду результатів змагань у потрійному стрибку на літніх Олімпійських іграх 1980 року в Москві. Про це повідомляє BBC.

Федерація повідомляє, що у неї є наукові докази того, що австралійського легкоатлета Іена Кемпбелла незаконно позбавили золотої медалі.

Також федерація просить переглянути результати Олімпіади 1948 року з бігу на 200 м у жінок. Австралійка Ширлі Стрікленд де ла Ханті була четвертою, але федерація вважає, що вона могла б виграти "бронзу", судячи з фотографій.

В організації зазначають, що на Іграх 1980 року в третій спробі Кемпбелл приземлився між відмітками 17,39 м і 17,89 м, на той момент олімпійський і світовий рекорди відповідно. Однак спроба зарахована не була через порушення правил стрибка.

Президент AA Девід Грейс пояснив, що докази того, що Кемпбелл не порушував правил і в своїй третій спробі показав результат 17,51 м, буде представлена Міжнародній асоціації федерацій легкої атлетики. Відзначається, що докази були отримані на основі дослідження мельбурнського університетів, фахівці якого вивчали відеоматеріали змагань.

Нагадаємо, за рік до літньої Олімпіади Україна планує відкрити в Бразилії інформаційно-культурний центр.