ua en ru

В Австралії створять власне космічне агентство

В Австралії створять власне космічне агентство Фото: Австралія (pixabay.com)

Про це заявила міністр науки країни Мишелия Кеш

В Австралії створять власне космічне агентство. Про це заявила на Міжнародному конгресі астронавтики міністр науки країни Мишелия Кеш, передає SBS.

За словами міністра, для Австралії є важливим почати власну космічну програму для запуску супутників та обслуговування зростаючих обсягів даних, одержуваних за допомогою космічних апаратів.

Кеш зазначила, що космічне агентство має стати опорною точкою для Австралії в цій області, а також для міжнародної кооперації.

Також міністр додала, що Австралія повинна зайняти свою нішу у швидкозростаючому ринку космічних послуг, який на даний момент оцінюється нею в 330 млрд доларів.

Кеш підкреслила, що всі розвинуті держави мають свої космічні агентства, зокрема, у минулому році подібну організацію заснувала Нова Зеландія.

Відзначимо, що в австралійському місті Аделаила проходив 68-й Міжнародний конгрес астронавтики. В ньому беруть участь 4 тис. представників з більш ніж 80 країн світу.

Нагадаємо, раніше в проекті державного бюджету України на 2018 рік видатки для Державного космічного агентства України передбачено в сумі 2 025 031,2 тис. гривень.