ua en ru

Від авіаударів коаліції у Сирії та Іраку загалом загинуло 352 цивільні

Від авіаударів коаліції у Сирії та Іраку загалом загинуло 352 цивільні Фото: американський безпілотник у Сирії

Водночас, за оцінкою правозахисників, кількість загиблих може досягати більше 3 тисяч

Із 2014 року від авіаударів коаліції, очолюваної США, в Сирії та Іраку загалом загинуло 352 людини. Про це повідомляється в офіційному звіті коаліції.

Зазначено, що до нового звіту про жертви серед мирного населення було включено раніше не враховані 80 осіб, загиблих із 2015 року по нині. Крім того, коаліція взяла на себе відповідальність за загибель 45 осіб у період із листопада 2016 року і до березня 2017 року. У березні при трьох авіаударах у цілому загинуло 26 осіб.

"Ми шкодуємо про ненавмисну загибель цивільних осіб ... і висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям і всім постраждалим від цих ударів", - йдеться в заяві коаліції.

Усього, згідно зі звітом, в період із серпня 2014 року по березень 2017 року, коаліція провела 20 205 авіаударів у Сирії й Іраку.

Водночас, за оцінкою правозахисників, кількість загиблих при авіаударах мирних жителів перевищує офіційні дані і може досягати більше 3 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 19 осіб були вбиті в результаті авіаційних ударів, імовірно, з боку Росії і уряду Сирії в декількох районах провінції Ідліб.