ua en ru

Сили Асада і РФ нанесли авіаудар по провінції Ідліб, щонайменше 19 осіб загинули

Сили Асада і РФ нанесли авіаудар по провінції Ідліб, щонайменше 19 осіб загинули Фото: авіаудар в Сирії

Бомбардуванню піддалися кілька районів у провінції Ідліб, контрольованій повстанцями

Щонайменше 19 осіб були вбиті в результаті авіаційних ударів, імовірно, з боку Росії і уряду Сирії в декількох районах провінції Ідліб. Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на місцевого представника "Громадянської оборони".

"Сьогодні вранці було вбито 19 осіб. Хан Шейхун, Маарет аль-Нумаан, Джіср аль-Шугур та інші райони стали об'єктом нападів імовірно російських і сирійських повітряних сил зранку. У передмістях Маарет аль-Нумаан була вражена лікарня Аль-Джаміа", - заявив представник "Громадянської оборони" в четвер.

Управління охорони здоров'я Ідлібу повідомило, що в результаті удару по лікарні Аль-Джаміа було вбито не менше трьох пацієнтів і чотири отримали поранення.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини
(SOHR) у Великобританії також повідомив, що підозрює в атаці РФ. За даними організації, повітряні удари вбили щонайменше 16 осіб, включаючи сімох дітей. Багато з убитих при нападі були медичними волонтерами.

Організація "Громадянська оборона" також відома як "Білі каски", є добровільною рятувальної групою, яка в основному працює на території, утримуваній повстанцями в Сирії.

Нагадаємо, 25 квітня повідомлялося, що в Сирії військова авіація завдала удару по госпіталю в Ідлібі, є жертви.