ua en ru

Після авіаудару США курс російського рубля "просів" на 1%

Після авіаудару США курс російського рубля "просів" на 1% Фото: курс рубля "звалився" після атака США в Сирії

Ціни на нафту і золото підскочили

Після американської авиаатаки по базі Башара Асада у Сирії курс російського рубля впав на 1%, склавши 56,98 рубля за долар (за підсумками закриття - 56,40 рубля за долар). Про це повідомляє РБК з посиланням на дані відкриття торгів на Московській фондовій біржі.

Як повідомляється, атака США сколихнула всі світові ринки. Так, ціни на нафту піднялися більш ніж на 2%. Також підскочили ціни на золото.

Згідно з даними Лондонської біржі, ф'ючерси на нафту Brent з терміном погашення у червні після новини про ударі американської авіації дорожчали максимум на 1,19 долар, до 56,08 долара за барель. Станом на 11:00 ціна Brent становила 55,55 долара за барель (зростання на 66 центів, або 1,2% з початку дня). Така динаміка пояснюється також тим, що в результаті авіаудару з'явився ризик наростання напруженості на Близькому Сході в цілому і, відповідно, ризик перебоїв з поставками нафти звідти.

Ф'ючерси на фондові індекси США знижуються на 0,23–0,28%, валюти країн, які розвивиаться, дешевшають.

Аналітики важко спрогнозувати подальшу динаміку світових ринків, відзначаючи, що вона буде залежати від реакції міжнародного співтовариства на те, що сталося.

Нагадаємо, американські військові нанесли удар крилатими ракетами за наказом президента США Дональда Трампа за військову базу урядових військ у Сирії, в районі провінції Хомс.