ua en ru

Авіаперевізник Air Berlin вимагає від співробітників відмовитися від частини зарплати

Бюджетний німецький авіаперевізник Air Berlin вимагає від співробітників відмовитися від частини зарплати на користь компанії в якості добровільного внеску в програму реструктуризації. Представникам керівництва авіакомпанії, включаючи Вольфганга Пуття Шауера, яке з 7 січня 2013 р. стало генеральним директором Air Berlin, належить відмовитися від 10%, останнім 9,3 тис. співробітникам Air berlin - від 5% щомісячного окладу. Про це написали сьогодні німецькі ЗМІ, пославшись на заяви керівництва Air Berlin.

Втім, поки такі пропозиції керівництва не дістали схвалення профспілок, без якого ініціатива не може бути здійснена.

Тим часом Air Berlin проводить програму масового скорочення персоналу. Недавно авіакомпанія оголосила про звільнення 900 співробітників (що відповідає 10% від числа всього персоналу компанії). Ці заходи разом із запропонованою ініціативою скорочення заробітної плати повинні дозволити авіаперевізникові, що терпить збитки, заощадити 40 млн євро. Всього програма реструктуризації, розрахована на декілька років до 2014 р., повинна допомогти заощадити понад 400 млн євро.

Air Berlin є другим за величиною авіаперевізником Німеччини (після Lufthansa). На ринку авіаційних послуг працює в сегменті low-cost, пропонуючи квитки за невисокими цінами. Авіакомпанія намагається вибратися із збитків, починаючи з 2007 р. (починаючи з цього часу компанія щорічно демонструвала тільки чисті збитки).

Читайте також: Вoeing припинить доставку покупцям моделі 787 Dreamliner до вирішення проблем зі спалахом батарей