ua en ru

В "авіалініях Антонова" назвали можливі терміни відкриття пасажирського терміналу в Гостомелі

В "авіалініях Антонова" назвали можливі терміни відкриття пасажирського терміналу в Гостомелі Фото: Михайло Харченко (РБК-Україна)

При своєчасному фінансуванні термінал можна побудувати за рік

Директор авіакомпанії "Авіалінії Антонова" Михайло Харченко назвав можливі терміни відкриття пасажирського терміналу в Гостомелі. Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

"При своєчасному фінансуванні його (термінал, - ред.) можна побудувати за рік, і не обов'язково будувати відразу великий термінал. Можна побудувати спочатку будівлю для обслуговування 50 тисяч пасажирів на рік, або на 5 рейсів у день. Для цього буде потрібно приблизно три місяці", - розповів Харченко.

Відзначимо, що авіакомпанія "Авіалінії Антонова" є авіатранспортним підрозділом держпідприємства "Антонов" і володіє аеродромом у Гостомелі.

Нагадаємо, в липні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що аеропорт в Гостомелі під Києвом можна використовувати для лоукостерів, і не тільки для Ryanair. "Я вважаю, що лоукостерів в Україні треба залучати... "Гостомель", який раніше використовувався тільки для "Антонова", але зараз його можна використовувати як аеропорт для лоукостерів, і не тільки для Ryanair, але і для інших", - сказав Гройсман.

Глава уряду також зазначив, що якби Кабмін знав заздалегідь про підписання меморандуму з Ryanair, то зобов'язав би "Гостомель" почати підготовку до створення терміналу для лоукостерів.