ua en ru

Аеропорт у Гостомелі можна використовувати для лоукостерів, і не тільки для Ryanair, - Гройсман

Аеропорт у Гостомелі можна використовувати для лоукостерів, і не тільки для Ryanair, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Завдання "Гостомеля" - створити термінал, щоб за півроку бути готовим приймати лоукостери

Аеропорт у Гостомелі під Києвом можна використовувати для лоукостерів, і не тільки для Ryanair. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю виданню "Ділова столиця".

"Я вважаю, що лоукостерів в Україну треба залучати. Це досить недорогі, я б сказав дешеві авіаперельоти, якими користуються громадяни цивілізованих країн. У нас є три аеропорти в Києві. "Бориспіль" дуже серйозно зростає. Він стає міжнародним хабом. "Жуляни" - міський аеропорт, який може працювати з лоукостерами і вже працює. І "Гостомель", який раніше використовувався тільки для "Антонова", але зараз його можна використовувати як аеропорт для лоукостерів, і не тільки для Ryanair, але і для інших", - сказав Гройсман.

Він також зазначив, що якби Кабмін знав заздалегідь про підписання меморандуму з Ryanair, то "Гостомель" зобов'язали б почати підготовку до створення терміналу для лоукостерів.

"Меморандум підписали в березні, а за шість місяців можна було зробити класний термінал, і всі лоукостери почали б літати вже з "Гостомеля". На жаль, ми втратили час. Поки буде будуватися термінал в "Гостомелі", "Бориспіль" або "Жуляни" на тимчасових умовах можуть надати Ryanair свої послуги. "Гостомель" має чітке завдання - створити термінал, щоб за півроку бути готовим приймати лоукостери", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян переконаний, що Ryanair повернеться в Україну в цьому році.