ua en ru

Авіакомпанія "Трансаеро" припинила роботу за рішенням Мінтрансу РФ

Авіакомпанія "Трансаеро" припинила роботу за рішенням Мінтрансу РФ Фото: Авіакомпанія "Трансаеро" припинила роботу

Новий акціонер компанії, співвласник компанії S7 Владислав Філев заявив, що готовий у суді вимагати зупинення наказу Мінтрансу про анулювання сертифіката експлуатанта

Авіакомпанія "Трансаеро" опівночі припинила роботу за рішенням Мінтрансу про анулювання сертифіката експлуатанта з 26 жовтня. Про це повідомляє російська служба BBC.

Наголошується, що "Аерофлот", під операційним управлінням якого перебуває перевізник, продовжить перевозити пасажирів "Трансаеро" до 15 грудня, а також виплатить гроші за оплачені квитки з датою вильоту після 15 грудня.

"На даний момент з 1,925 млн реалізованих" Трансаеро "авіаквитків до 15 грудня 2015 під операційним управлінням" Аерофлоту "перевезено 1,825 млн осіб, що становить 95% від загального числа квитків. До 15 грудня залишилося перевезти 100 241 пасажира із заброньованими квитками на рейси авіакомпанії "Трансаеро", - повідомили в прес-службі "Аерофлоту".

Крім того, "Трансаеро", що накопичила близько 250 млрд рублів боргу, у вересні опинилася в передбанкрутному стані.

Нагадаємо, спеціальний режим транзиту для російських авіакомпаній "Аерофлот" і "Трансаеро", введений в серпні 2014 року, збережеться, незважаючи на вступив заборону на пряме авіасполучення між Україною і Росією.