ua en ru

Авіакомпанія "Сибір" подасть касацію на справу про аварію Ту-154

Авіакомпанія "Сибір" (Росія) має намір подати касаційну скаргу у Вищий господарський суд України (ВГСУ) після відмови суду в задоволенні апеляції авіакомпанії по стягненню з Міноборони України 15,32 млн дол. у зв'язку з понесеним авіакомпанією збитком при катастрофі її пасажирського літака Ту-154 в 2001 р. Про це повідомляє правова група "Павленко і Побережнюк", що представляє інтереси в суді авіакомпанії.

"Ми вже давно не дивуємося судочинству в Україні, тут ніхто не думає глобальними категоріями, не керується правом і принципами справедливого і повноцінного судового розгляду, а виключно переслідує дрібні приватні інтереси... Єдине, чого ми хотіли від суду - це повноцінного розгляду, а не відмови у задоволенні всіх клопотань, спрямованих на збір доказової бази і підтвердження обгрунтованості первинного розслідування Міждержавного авіаційного комітету (МАК). Апеляційний суд, як і суд першої інстанції, чудово розумів, що дозволивши нам це, хід процесу буде змінено назавжди", - зазначила представник авіакомпанії в суді, партнер правової групи "Павленко і Побережнюк", адвокат Олександра Павленко.

Нагадаємо, 28 травня Апеляційний господарський суд Києва відмовив авіакомпанії "Сибір" (Росія) стягнути з Міністерства оборони України 15,32 млн дол. у зв'язку з понесеним авіакомпанією збитком при катастрофі її пасажирського літака Ту-154 в 2001 р.