ua en ru

Авіакомпанія "Сибір" оскаржить рішення про непричетність Міноборони України до катастрофи російського Ту-154

Авіакомпанія "Сибір" оскаржить рішення Вищого господарського суду України, який підтвердив непричетність Міністерства оборони України до катастрофи російського Ту-154 в 2001 р. Компанія має намір звернутися у Верховний суд України, повідомили в прес-службі правової групи "Павленко і Побережнюк", що представляє інтереси авіакомпанії в суді.

"Касація приступала до розгляду справи двічі, двічі змінювався і склад суду. Пояснення нашої сторони регулярно переривалися і зводилися на вимогу суду лише до сухого оголошення порушених, за нашою версією, норм матеріального права, але в цій справі було порушено і неймовірну кількість процесуальних норм. Ми вже погодили з московським офісом авіакомпанії подальший план дій і рішуче заявляємо, що будемо йти до кінця. Віри в справедливість у Верховному суді і ілюзій у нас немає, але між тим, нам доведеться звернутися туди. В той же час, основна скарга буде подаватися в Європейський суд з прав людини", - сказала представник авіакомпанії в суді, партнер правової групи "Павленко і Побережнюк", адвокат Олександра Павленко.

Читайте також: Вищий госпсуд України підтвердив непричетність Міноборони до катастрофи російського Ту-154 в 2001 р

Нагадаємо, літак Ту ту-154 авіакомпанії "Сибір", що виконував рейс Тель-Авів - Новосибірськ, зазнав катастрофи над Чорним морем у жовтні 2001 року. Загинули всі 66 пасажирів (більшість - громадяни Ізраїлю) і 12 членів екіпажу. Україна через деякий час після трагедії, не чекаючи результатів розслідування, виплатила сім'ям загиблих моральну компенсацію. У 2003-2005 рр. український уряд виплатив 5,6 млн дол. компенсації родичам загиблих. У 2004 р. авіакомпанія "Сибір" подала до господарського суду Києва позов до Міноборони України і Держказначейству про відшкодування збитків, понесених у зв'язку з катастрофою належав їй Ту-154.