ua en ru

Авіакомпанія Norwegian Air частково оголосила про банкрутство через коронавірус

Авіакомпанія Norwegian Air частково оголосила про банкрутство через коронавірус Ілюстративне фото (bits.media)

Чотири філії компанії, які складали основу її парку, оголосили про банкрутство

Чотири датських і шведських філії бюджетної авіакомпанії Norwegian Air, які складали основу її парку, оголосили про банкрутство через коронавірус. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

У філіях, де оголосили про банкрутство, працюють 4700 пілотів і членів екіпажу. Водночас компанія заявляє, що це не торкнеться близько 700 пілотів і 1300 членів екіпажу, які базуються в Норвегії, Франції та Італії.

"Ми зробили все можливе, щоб уникнути ухвалення цього крайнього рішення, і ми попросили надати доступ до державної підтримки як у Швеції, так і в Данії", - заявив генеральний директор Джейкоб Шрам.

Відзначається, що компанія як і раніше прагне конвертувати борги в акціонерний капітал і залучати гроші від акціонерів, а також намагається отримати державні гарантії від уряду Норвегії в спробі вижити під час кризи.

"Ми працюємо цілодобово, щоб подолати цю кризу і стати сильнішим норвежцем з метою підняти якомога більше колег в повітря", - сказав Шрам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що авіакомпанія British Airways розглядає можливість тимчасового відсторонення від роботи 36 тисяч своїх співробітників через коронавірус.