ua en ru

Авіакомпанія МАУ заявляє про відсутність заборгованості перед аеропортом "Бориспіль"

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" погасила заборгованість, накопичену в "низький" сезон, в повному обсязі. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі МАУ.

"Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" вкрай обурена зверненням аеропорту "Бориспіль" до пасажирів МАУ, розміщеному на сторінці аеропорту в соціальній мережі Facebook. Авіакомпанія МАУ виконує всі свої рейси згідно з розкладом. Що стосується фінансових зобов'язань авіакомпанії перед аеропортом, то МАУ погасила заборгованість, накопичену в так званий "низький" сезон, в повному обсязі", - говориться в повідомленні.

Крім того, за даними авіакомпанії, аеропорт "Бориспіль" ігнорує п. 2.2 наказу Міністерства транспорту та зв'язку України №337 від 26 квітня 2008 р. про застосування спеціальної ставки збору за обслуговування трансферних пасажирів, "виставляючи авіакомпанії рахунки за ставкою за обслуговування прямих пасажирів, розмір якої вдвічі вище".

"З цієї причини формується штучний борг... спроби реалізації аеропортом попередження про припинення обслуговування рейсів МАУ суперечать чинному законодавству України і будуть оскаржені авіакомпанією в судовому порядку", - відзначає МАУ.