ua en ru

Авіакомпанії British Airways і Iberia обговорюють можливе злиття.

Британська авіакомпанія British Airways і іспанська Iberia обговорюють можливе злиття компаній. Ради директорів обох компаній провели сьогодні окремі засідання, на яких обговорювалося дане питання, передає Fox News. British Airways підтвердила факт проведення засідання ради директорів щодо можливої операції, проте заявила, що остаточного рішення не ухвалювалося. Аналогічну заяву зробила Iberia.
Нагадаємо, чистий збиток британської авіакомпанії British Airways Plc. за перше півріччя 2009-2010 фінансового року, що завершилося 30 вересня ц.р., склав 208 млн фунтів стерлінгів (232 млн євро) порівняні зі збитком у розмірі 42 млн фунтів стерлінгів (47 млн євро), отриманими за аналогічний період роком раніше. Компанія пов'язує отримані результати з украй важкими умовами на ринку. У зв'язку із зниженням попиту на авіаперевезення компанія має намір продовжити програму зі скорочення витрат.
Іспанський авіаперевізник Iberia здійснює рейси в 101 пункт призначення в 39 країнах і спеціалізується на перельотах з Европи до Латинської Америки.

Fox