ua en ru

Авіакомпанії відновили перевезення в США громадян країн із "чорного списку"

Авіакомпанії відновили перевезення в США громадян країн із "чорного списку" Фото: літак над Вашингтоном

На рейси авіакомпаній у США знову приймають усіх пасажирів із дійсними проїзними документами

Авіакомпанії Emirates, Etihad Airways, Qatar Airways, Air France, Iberia і Lufthansa відновили перевезення в Сполучені Штати Америки громадян країн, які увійшли до антимігрантського закону президента США Дональда Трампа. Про це передає Reuters.

Зазначено, що авіаперевізники так вирішили після тимчасового призупинення судом у Сіетлі дії указу Трампа на всій території США. Про можливість реєстрації на рейси біженців і мігрантів авіакомпаніям повідомили на митниці США і в службі прикордонної охорони, зауважило агентство.

"Прийом у США буде, природно, здійснюватися за умови, якщо під час перевірки владою Штатів буде з'ясовано, що всі документи існували до видачі розпорядження 27 січня", - підкреслили в Etihad Airways.

Своєю чергою представники Emirates і Qatar Airways розповіли, що на рейси авіакомпаній у США знову приймають усіх пасажирів із дійсними проїзними документами. Їхній приклад також наслідували Air France, іспанська Iberia і німецька Lufthansa.

Нагадаємо, суд у Сіетлі тимчасово призупинив дію імміграційного указу Дональда Трампа на всій території США 4 лютого. Тоді ж генпрокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон заявив, що громадяни семи країн Близького Сходу знову можуть подавати заяви на в'їзд у країну.