ua en ru

Суд у Сіетлі призупинив дію антиміграційного указу Трампа

Суд у Сіетлі призупинив дію антиміграційного указу Трампа Фото: у Сіетлі суд тимчасово зупинив дію антиміграційного указу Дональда Трампа

Люди, які потрапили під дію указу про припинення приймання мігрантів, знову зможуть звертатися за візами

У США Федеральний суд у Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу президента США Дональда Трампа про припинення приймання біженців та видання віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами. Про це повідомляє BBC.

Дія указу призупинено по всій країні до тих пір, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою, яка в позовній заяві вимагає визнати основні положення указу неконституційними і скасувати її.

Прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон, коментуючи рішення призупинити дію указу, назвав його свідченням перемоги закону в США.

Він додав, що тепер люди, які потрапили під дію указу, знову зможуть звертатися за візами.

На його думку, указ порушує положення американської конституції про рівність перед законом, право на свободу віросповідання, право на справедливий судовий розгляд і закони про імміграцію.

Нагадаємо, у п'ятницю, 3 лютого, у Детройті суддя Східного округу штату Мічиган Вікторія Робертс тимчасово зупинила дію антиміграційного указу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.