ua en ru

Авіакатастрофа в Ростові: на розшифровку "чорних ящиків" може піти два тижні

Авіакатастрофа в Ростові: на розшифровку "чорних ящиків" може піти два тижні Фото: авіакатастрофа в Ростові

Бортові самописці працювали до зіткнення із землею

Фахівці Міждержавного авіаційного комітету (МАК) можуть закінчити попередню розшифровку запису бортових самописців в Ростові-на-Дону Boeing 737-800 протягом двох тижнів. Про це заявив офіційний представник Маку, передає "Інтерфакс".

"Бортові самописці працювали до зіткнення із землею. Запис, у тому числі на мовному самописці, хорошої якості. Її вдалося успішно скопіювати, ведеться розшифровка. Протягом двох тижнів, можливо, будуть озвучені попередні дані", - заявили у відомстві.

Крім того, представник комітету додав, що експерти продовжують викладку уламків літака. "Враховуючи стан уламків, викладка може зайняти тривалий час, можливо, не один тиждень", - зазначив він.

Авіакатастрофа в Ростові сталася у ніч на 19 березня. Аварія Boeing 737 компанії Flydubai, що виконував рейс Дубай, забрала життя 62 людей, в тому числі 8 громадян України.

Нагадаємо, слідчі відтворили попередню картину падіння Boeing 737 в аеропорту Ростова-на-Дону, однак розуміння причин того, що сталося у експертів поки що немає.