ua en ru

Avellum заявляє, що міжнародний холдинг був створений для продажу Roshen і сплати податків в Україні

Avellum заявляє, що міжнародний холдинг був створений для продажу Roshen і сплати податків в Україні Фото: 112-Україна

Юристи, які надають послуги корпорації Roshen, зробили заяву

Міжнародний холдинг був створений для продажу Roshen і сплати всіх податків в Україні. Таку заяву сьогодні, 6 листопада, зробила юридична компанія Avellum, яка надає послуги корпорації Roshen.

На думку юристів, для можливого комерційного продажу корпорації необхідно було створити умови. "Саме тому розроблена структура, яка обговорювалася з Appleby, має ознаки підготовки корпорації "Рошен" до продажу", - йдеться в заяві.

Зокрема, мова йде про здійснення IPO "Рошен" на іноземній біржі або продаж міжнародної публічної корпорації.

"Враховуючи розмір цієї транзакції, саме такі способи були найбільш імовірними. Ми підкреслюємо, що міжнародна холдингова структура, розроблена для здійснення операції з продажу корпорації "Рошен", повинна була забезпечити уникнення подвійного оподаткування з метою того, щоб всі податки в повній мірі були сплачені саме в Україні, а не за кордоном. У разі продажу корпорації "Рошен" всі кошти були б перераховані кінцевому власнику в Україну, задекларовані і з них були б сплачені всі податки. Так само, як сьогодні усі податки корпорація "Рошен" платить і далі буде платити в Україні", - йдеться в заяві.

Крім того, наголошується, що оскільки продати корпорацію Roshen було неможливо через комерційні обставини, було прийнято рішення передати корпорацію у "сліпий траст" копорації Rotshild.

Як відомо, Avellum надає юридичні послуги по корпорації Roshen з 2013 року.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Rothschild звільнила частина юристів з Кіпру, які раніше працювали в корпорації Roshen.