ua en ru

До Авдіївки доставлено 10 тонн предметів першої необхідності, - Чечоткін

До Авдіївки доставлено 10 тонн предметів першої необхідності, - Чечоткін Фото: Чечоткін розповів про ситуацію в Авдіївці

У разі ускладнення ситуації в Авдіївці має бути евакуйовано 12 тисяч осіб

Протягом минулої доби до Авдіївки було доставлено майже десять тонн предметів першої необхідності. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки за минулу добу доставлено та роздано майже 10 тонн предметів першої необхідності, продуктів харчування і 900 продуктових наборів", - заявив Чечоткін.

За його словами, у разі ускладнення ситуації з Авдіївки до найближчих населених пунктів і суміжних з Донецькою областю регіонів має бути евакуйовано близько 12 тисяч осіб. Для евакуації підготовлено 180 автобусів, які можуть перевозити до 4 тисяч людей одночасно. Наразі здійснюється перевезення 140 осіб до Святогірська.

"Протягом минулої доби з Авдіївської міської лікарні перевезено до центральної районної лікарні міста Костянтинівка 15 тяжкохворих, здійснено евакуацію 20 людей похилого віку з будинку для літніх людей", - додав Чечоткін.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, коментуючи ситуацію в Авдіївці, повідомив, що для відновлення електропостачання в місті необхідне розмінування території від снарядів, що не розірвалися.