ua en ru

В Авдіївці російська сторона погодила втричі меншу кількість ремонтників

В Авдіївці російська сторона погодила втричі меншу кількість ремонтників Фото: українські сапери в Сартані

Російська сторона обмежила кількість ремонтників і саперів до 10 осіб із необхідних 30

Російська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) на Донбасі в односторонньому порядку обмежила кількість українських працівників і саперів, необхідних для проведення ремонтних робіт в обстріляній Авдіївці (Донецька область). Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

Передбачалося, що режим припинення вогню мав розпочатися з 8.00 5 лютого 2017 року в районі, обмеженому населеними пунктами Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт-Піски та двома районами міста Донецьк. Після цього мали розпочатися ремонтні роботи для відновлення важливих об’єктів життєдіяльності та інфраструктури.

"Збройні Сили України та українська сторона СЦКК повністю підтримали цю ініціативу й надали письмові гарантії безпеки для проведення ремонтних робіт на об’єктах інфраструктури. Водночас російська сторона СЦКК станом на 06:00 5 лютого в односторонньому порядку обмежила кількість працівників і саперів, необхідних для проведення ремонтних робіт до 10 осіб, у той час, коли для їхнього якісного виконання необхідно щонайменше 30 осіб", - йдеться в повідомленні.

З метою подальшої стабілізації ситуації на Донецькому напрямку, 3 лютого Перший заступник спеціально моніторингової місі...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 4 лютого 2017 р.

Такий неконструктивний підхід до рішення гуманітарних проблем значно ускладнює відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, констатували в українському СЦКК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська сторона в СЦКК дала гарантії припинення вогню в Авдіївці на 5 лютого, тому в місті відкрилися два пункти прийому громадян.