ua en ru

Аварійно-диспетчерська служба "Вінницягаз" за рік відповіла на 7 тисяч заявок споживачів

Аварійно-диспетчерська служба ПАТ "Вінницягаз" за минулий 2015 рік відреагувала більше ніж на 7 тисяч заявок від споживачів природного газу на Вінниччині. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

У Вінницькій області працює майже 35 бригад Аварійно-диспетчерської служби, з них 9 – безпосередньо у місті Вінниця. Найчастіше аварійні заявки пов’язані із запахом газу на кухні, біля плити, лічильника або ж на ввідному газопроводі.

Що стосується бригад АДС у області, то за минулий рік вони відреагували майже на 3 тисячі викликів, пов’язаних із можливими витоками газу, а також 2 тисячі заявок, пов’язаних із ремонтом газового обладнання.

За добу аварійно-диспетчерська служба "Вінницягазу" в середньому приймає від клієнтів біля 50 викликів. Проте кількість аварійних заявок значно зростає при похолоданні. За даними аварійно-диспетчерської служби, при зниженні температури кількість викликів збільшується в середньому майже на чверть.

"Ліквідація аварійних ситуацій виконується цілодобово і безкоштовно. Кожна бригада укомплектована всіма необхідними засобами. Більшість викликів - біля 75 % - пов’язані з витоком газу. Решта - з механічними пошкодженнями та несправністю газових приладів і обладнання", - розповідає головний інженер ПАТ "Вінницягаз" Петро Шкварко.