ua en ru

Аварійна служба "Криворіжгазу" в 2016 здійснила 10 тис. виїздів

Аварійна служба "Криворіжгазу" в 2016 здійснила 10 тис. виїздів Аварійна служба "Криворіжгазу" в 2016 здійснила 10 тис. виїздів

У Кривому Розі основні причини викликів служби 104 - це витік газу (понад 80% заявок) і несправне газове обладнання. Про це повідомляє прес-служба "Криворіжгазу".

"Отруєння чадним газом в більшості випадків відбувається через те, що власники квартир встановлюють витяжки від газових приладів в димохід, в результаті чого відбувається зворотна тяга. У такому разі чадний газ замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні, - зазначає начальник аварійної служби "Криворіжгазу" Микола Ліпунов. - Тільки 0,5% чадного газу в повітрі може привести до отруєння організму, а концентрація більше 1% може стати причиною смерті".

Всі 11 машин 104 укомплектовані радіозв'язком, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними технічними засобами. Також вони обладнані системою GPS-навігації, яка допомагає значно скоротити час приїзду бригади до місця виклику.

"Кожен рік перед початком опалювального сезону ми проводимо професійні тренінги аварійно-диспетчерських служб. Тренування проходять в умовах, які найбільш наближені до реальних, що дає аварійники можливість перевірити свою готовність до ліквідації цих надзвичайних ситуацій", - каже головний інженер "Криворіжгазу" Терентьєва Марина.