ua en ru

Аварія в Німеччині: поліція з'ясовує причину відхилення поїздів від розкладу

Аварія в Німеччині: поліція з'ясовує причину відхилення поїздів від розкладу Фото: аварія в Німеччині

Причиною зіткнення потягів стало відхилення від розкладу

Результатом аварії пасажирських поїздів у Верхній Баварії (Німеччина) стало відхилення від розкладу. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрманн, повідомляє видання Spiegel.

При цьому, за його словами, причина відхилення у розкладі поки не відома. За розкладом обидва поїзди повинні були зустрітися в Коллбермурі, який знаходиться в декількох кілометрах від Бад-Айблінга, де сталася катастрофа.

У свою чергу міністр транспорту Німеччини Александер Добріндт заявив, що робити які-небудь висновки про причини аварії можна буде лише після вивчення чорних ящиків потягів, два з яких вже виявлені.

За словами міністра, потяги зіткнулися на високій швидкості - на ділянці, де сталася аварія, швидкісний ліміт становив 100 км/год. При цьому умови видимості не дозволяли машиністам двох поїздів заздалегідь побачити один одного і встигнути зупинитися.

При цьому Добріндт зазначив, що вказаний відрізок дороги був обладнаний автоматичною системою гальмування на випадок відхилення від маршруту, яка, імовірно, могла уповільнити швидкість поїздів і тим самим пом'якшити зіткнення.

Нагадаємо, раніше поліція повідомила про дев'ятого загиблого при зіткненні двох потягів в Баварії.