ua en ru

AVANGARDCO IPL отримав дозвіл на експорт яєць до Європейського Союзу

AVANGARDCO IPL отримав дозвіл на  експорт яєць до Європейського Союзу Фото pixabay.com/Couleur

Птахокомплекс "Авіс" (Хмельницька область), який входить в структуру найбільшого в Україні та Європі виробника яєць та сухих яєчних продуктів агрохолдингу AVANGARDCO IPL ("Авангард"), отримав дозвіл на експорт харчових яєць (класу "А") до Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба холдингу.

Уже наприкінці лютого підприємство має намір розпочати відвантаження яєць до країн ЄС. За підсумками 9 місяців 2017 року компанія експортувала продукції на 21,4 млн доларів (491 млн шт. яєць: 341 млн шт. яєць та 1,763 тони порошку, що еквівалентно 150 млн шт. яєць), що становило близько 25% всього виторгу.

"Авангард" є лідером із освоєння європейських ринків харчових продуктів. Саме завод "Імперово-Фудз" у 2014 році першим отримав дозвіл і почав постачання яєчного порошку до європейських країн. Тепер він виходить на європейські ринки із харчовими яйцями. Це не лише ознака високого рівня якості технологічних процесів, засвідчена вимогливими європейськими контролюючими органами. Це ще й велика відповідальність і велика можливість для торування шляху для інших продуктів харчування українського походження в Європейському Союзі.

Компанія не має наміру обмежуватися квотами на постачання яєць із України в Європу. Наразі наявні за Угодою про Асоціацію квоти ледь перевищують 10% від всього виробництва яєць підприємствами AVANGARDCO IPL. Відтак компанія очікує швидкого вичерпання квот, проте має намір продовжувати експорт, оскільки попри високу маржинальність європейського ринку, пріоритетним є завдання завоювання довіри 500 млн споживачів в ЄС.

Птахокомплекс "Авіс" є одним з найсучасніших і найбільших птахокомплексів в світі. Потужність підприємства становить 5,2 млн голів одноразового утримання курей-несучок, а річна виробнича потужність – 1,616 млрд яєць.

"Авіс" - це комплекс з виробництва яєць повного циклу з високим рівнем автоматизації всіх виробничих процесів, що зменшує вплив людського фактора на виробничий процес і на якість продукції. Виробничі майданчики підприємства відповідають європейським стандартам і сертифіковані за стандартами ISO 22000: 2005 та HACCP.

AVANGARDCO IPL - одна з найбільших агропромислових компаній України, що спеціалізується на виробництві курячих яєць і сухих яєчних продуктів. За станом на 30 червня 2017 року компанія займає 24% промислового ринку яєць і 64% ринку cухих яєчних продуктів в Україні. Поголів'я курей-несучок AVANGARDCO IPL одне з найбільших в Європі.

Виробничий цикл AVANGARDCO IPL є вертикально інтегрованим. Підприємства Компанії розташовані в 14 регіонах України. До складу компанії входять: 19 птахофабрик, 3 інкубатора, 10 зон з підрощування молодняку, 6 комбікормових заводів, 3 склади тривалого зберігання яєць. До складу AVANGARDCO IPL також входить завод з виробництва яєчних продуктів "Імперово Фудз", який є одним з найбільш технологічно розвинених об'єктів з переробки яєць на території Європи.

Компанія експортує свою продукцію на Близький Схід, країни Африки, Азії, СНД та ЄС.