ua en ru

Аваков взяв під особистий контроль напад на спостерігача "Опори"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков взяв під особистий контроль напад на спостерігача "Опори".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков взяв під особистий контроль напад на спостерігача "Опори". Про це повідомила на прес-конференції координатор громадської організації "Опора" Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"На селекторній нараді піднімалося питання щодо нападу на нашого спостерігача... Відкрито кримінальну справу, її взято під особистий контроль міністра, і сьогодні до кінця дня начальник київської міліції зобов'язаний доповісти по факту. Слідчі дії ідуть, нашого спостерігача викликали вже на дачу показів. Ми також надали всі фото і відео, так як обличчя нападників відомі, вони встановлені, вони є на тих відеозаписах, які намагалися знищити зловмисники", - повідомила Айвазовська.

За її словами, міліція не відразу відреагувала на правопорушення.

"В день нападу, коли наш спостерігач прийшов в райвідділок, то міліція могла виїхати на місце події, застати їх там, так як агітаційний захід продовжувався, але міліція тоді не виїхала. Тим не менше сьогодні зроблені певні висновки на рівні міністерства, і міліція дуже активно приступила до розслідування. Ми сподіваємось, що в майбутньому не потрібно буде втручання міністра для того, щоб розслідувати подібні справи", - заявила Айвазовська.

Раніше міліція порушила справу за фактом порушення прав виборців та перешкоджання журналістській діяльності на виборчому окрузі №215.

Нагадаємо, вибори позачергові вибори народних депутатів пройдуть 26 жовтня 2014 р.