ua en ru

Аваков так і не підписав рішення про ліквідацію "Кобри", - глава "Дорожнього контролю"

"Станом на 1 квітня міністр МВС Арсен Аваков так і не підписав рішення про ліквідацію "Кобри", - зазначив Шапошников.

Міністр внутрішніх справ України (МВС) Арсен Аваков досі не ліквідував спецпідрозділ ДАІ, який раніше називався "Кобра". Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив керівник організації "Дорожній контроль" Ростислав Шапошников.

"26 лютого на засіданні парламентського комітету прийнято рішення ліквідувати спецпідрозділ ДАІ (колишня "Кобра". - Ред.), яке було реанімовано Анатолієм Могильовим в 2010 р. відразу після приходу (до влади. - Ред.) Віктора Януковича. Всі ці роки ми вимагали розпустити цю структуру за численні факти порушень законодавства. Станом на 1 квітня міністр МВС Арсен Аваков так і не підписав рішення про ліквідацію "Кобри", - зазначив Шапошников.

"Особисто моя думка - немає абсолютно жодної різниці між тим, що було при Януковичі і що відбувається зараз... Усі, з ким ми боролися, зараз продовжують патрулювати вулиці", - заявив глава "Дорожнього контролю".

Також, за словами Шапошникова, новий начальник ДАІ і його заступник раніше створювали нелегальний бізнес приватних штрафмайданчиків.