ua en ru

Аваков: на штурм Харківської ОДА у 2014 році правоохоронцям знадобилось 17 хвилин

Аваков: на штурм Харківської ОДА у 2014 році правоохоронцям знадобилось 17 хвилин Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Під час звільнення Харківської ОДА правоохоронці затримали 74 осіб

На штурм будівлі Харківської облдержадміністрації у 2014 році правоохоронцям знадобилось 17 хвилин. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

За словами Авакова, у 2014 році правоохоронці прийняли рішення про штурм Харківської ОДА, щоб звільнити будівлю від сепаратистів.

"Ми наважилися на штурм. На весь штурм знадобилось 17 хвилин. Затримали 74 осіб. Це також було безпрецедентно", - зазначив він.

Аваков зазначив, що правоохоронці готувалися до захисту Харкова. Зазначивши, що доводилося ігнорувати прояви агресії - центром Харкова ходили молоді люди з битами і російськими прапорами, які, зокрема, розгромили місцеву телестудію та магазини.

Зазначимо, навесні 2014 року проросійські мітингувальники захопили будівлю Харківської ОДА, вже 7 квітня правоохоронці повідомили про звільнення будівлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура вимагає призначити 15 років позбавлення волі для організатора масових заворушень та захоплення будівлі Харківської ОДА навесні 2014 року.