ua en ru

Аваков вважає незаконною передачу майна Одеського НПЗ Банку ВТБ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає незаконною передачу майна Одеського НПЗ Банку ВТБ.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає незаконною передачу майна Одеського НПЗ Банку ВТБ. Про це Він написав на своїй сторінці в Facebook.

"У рамках цієї ж справи зафіксували схему передачі Одеського НПЗ від компанії Курченко на користь одного з російських банків. М'яко кажучи, за нашими оцінками, дуже сумнівну схему", - написав він.

Аваков планує повернути власність заводу Україні.

"Приступаємо до викриття шахрайства в рамках формальної процедури, з тим, щоб повернути власність заводу в Україну", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 14 січня Одеський НПЗ надав своє рухоме і в іпотеку нерухоме майно ВАТ "Банк ВТБ" в якості забезпечення кредитів, виданих банком на адресу Swisspro Capital Ltd і пов'язаних з цією компанією осіб.

Крім того, на початку березня 2014 р. МВС порушило кримінальні провадження за підозрою в незаконній схемі ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній "Східноєвропейська паливно-енергетична компанія" (ВЕТЕК), яка належить бізнесмену Сергію Курченку.

МВС встановило, що чотири компанії зазначеної групи (ТОВ "Зовнітрансгаз", ДП "Петрол" ПМП "Петрол-ФОРВАРДІНГ" і ТОВ "Армада-Плюс") протягом 2012-2013 років ввезли на територію держави нафтопродуктів на суму 25 млрд грн для їх переробки як давальницької сировини і подальшого "реекспорту" за кордон. За даними правоохоронців, продукція була реалізована на території держави без митного оформлення та сплати податків і зборів, від чого бюджет втратив близько 7 млрд грн.