ua en ru

Аваков розповів про облаштування прикордонних пунктів на кордоні з РФ

Аваков розповів про облаштування прикордонних пунктів на кордоні з РФ Фото: Арсен Аваков

Держприкордонслужба створює комплексну систему захисту і охорони на кордоні з РФ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про облаштування прикордонних пунктів на кордоні з Російською Федерацією. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, він зазначив, що Держприкордонслужба створює комплексну систему захисту і охорони на кордоні з РФ.

Так, за словами Авакова, всі КПВВ на адмінмежі з анексованим Кримом та вздовж лінії розмежування у зоні АТО обладнані системами відеоспостереження, а основні рухомі об’єкти відомства забезпечені супутниковим зв’язком.

Крім того, створено мобільні захищені пункти управління, а головний центр управління ДПСУ успішно інтегровано в загальнодержавну систему ситуаційних центрів.

"На базі ДПСУ розпочато створення міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи з питань прикордонної безпеки. Модернізовано систему "Аркан", до якої додатково підключено низку центральних органів виконавчої влади (АПУ, Мінфін, НАБУ)", - повідомив Аваков.

Крім того, в Держприкордонслужбі створено загін спеціального призначення "Дозор", особовий склад якого пройшов підготовку за програмою спецпризначенців Прикордонного патруля США (BORTAC) та розпочав роботу.

"Створено 3 прикордонні комендатури швидкого реагування - мобільні підрозділи оперативно-бойового резерву", - додав Аваков.

ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБА - ПЕРША ЛІНІЯ ЗАВДАНЬ ПО ДЕОКУПАЦІЇ ДОНБАСУ, А ПОТІМ КРИМУ. Я впевнений, що деокупація Донбасу, а у...

Опубліковано Arsen Avakov 17 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами Авакова, Держприкордонслужба повинна бути готова до взяття контролю над кордоном Донбасу з РФ.