ua en ru

Аваков розповів, чим займатиметься вертолітний загін служби реагування

Аваков розповів, чим займатиметься вертолітний загін служби реагування Фото: Арсен Аваков (kmu.gov.ua)

Вертолітна служба реагування є спільним проектом України та Франції

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, чим займатиметься вертолітний загін служби реагування, який планується створити у 2018 році. Про це він заявив сьогодні під час вручення техніки та квартир хмельницьким рятувальникам, повідомляє прес-служба відомства.

"2018 рік ‑ це рік Служби з надзвичайних ситуацій. Вже в цьому році Україна отримає перший мобільний загін ‑ вертолітний загін служби реагування. Це дозволить перейти нам на новий якісний рівень забезпечення. Близько 55 вертольотів забезпечать систем покриття по всій країні. Починаючи від реагування на надзвичайні ситуації, виклики кримінального характеру та закінчуючи медичними питаннями, коли людину з віддаленого регіону треба буде доставити до медика-спеціаліста. Це той рівень, на якому працюють рятувальники у європейських країнах", ‑ сказав Аваков.

За словами міністра, вертолітна служба реагування є спільним проектот України та Франції.

Як зазначається, спеціалісти загону будуть співпрацювати з поліцією і Національною гвардією, у випадку надзвичайних ситуацій з кримінальною складовою. Крім того, вони будуть задіяні для роботи в горах.

Нагадаємо, раніше Аваков повідомляв, що в Україні створять систему вертолітної служби порятунку.