ua en ru

Аваков прокоментував розгін табору ромів у Києві

Аваков прокоментував розгін табору ромів у Києві Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

Глава МВС назвав подію "середньовічним варварством", якому не місце в Україні

Міністр внутрішніх справ України Аресн Аваков прокоментував розгін табору ромів у Києві. Про це інформує департамент комунікації МВС України.

"Неприпустимо, щоб у сучасній Україні в XXI столітті виключно через упереджене ставлення до асоціального способу життя, який ведуть окремі представники однієї етнічної групи наших громадян, їх дискримінували, залякували і переслідували", - заявив Аваков.

Міністр внутрішніх справ назвав неприпустимим нападу на жінок і дітей, загрози і цькування їх сльозогінним газом.

"Псувати їх майно і взагалі ставитися до них, як до тварин через етнічну приналежність - це середньовічне варварство. Воно не підходить сучасній країні, яка прагне жити за європейськими стандартами", - заявив він.

Глава МВС зазначив, що Нацполіція не розділяє громадян за етнічною ознакою, коли стежить за дотриманням публічного порядку і бореться зі злочинністю.

"Для нас всі вони суто - або громадяни України або іноземці чи особи без громадянства. Різні злочини і правопорушення здійснюють представники різних національностей і етнічних груп, і всі вони рівні перед українським законом. Події в лісопарковій зоні на Лисій горі в Києві 21 квітня будуть розслідувані поліцією, винні будуть встановлені і притягнуті до кримінальної відповідальності", - повідомив Аваков.

Нагадаємо, в Києві 22 квітня представники націоналістичної організації спалили табір ромів на Лисій горі.

Слідчим відділом Голосіївського управління поліції порушено кримінальне виробництво за ст. 161 ("Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії") і ч. 2 ст. 296 ("Хуліганство") Кримінального кодексу України.