ua en ru

Аваков закликав Нацполіцію і Нацгвардію жорстко реагувати на збройні провокації

Аваков закликав Нацполіцію і Нацгвардію жорстко реагувати на збройні провокації Фото: Арсен Аваков

Аваков закликав затримувати провокаторів на мітингах

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав співробітників Національної поліції і Національної гвардії приймати жорсткі заходи при провокації під час проведення масових акцій. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я наказую кожному співробітнику приймати найжорсткіші заходи і припиняти спроби пронести або застосувати будь-яку зброю, спровокувати силове протистояння, створити небезпечну ситуацію для мирних громадян, які не є учасниками акції. Діяти швидко, рішуче і професійно. Провокатори і заколотники повинні бути затримані і ізольовані. А їхня причетність, вину і міру покарання визначить суд", - написав Аваков.

ЗА ЦЕ СТОЯВ МАЙДАН – ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГРОМАДЯНСЬКИХ ПРАВ (Звернення до службовців Національної поліції і Національної гварді...

Опубліковано Arsen Avakov 14 листопад 2016 р.

Міністр нагадав, що Конституція гарантує право громадян проводити мирні збори, мітинги і демонстрації, про проведення яких завчасно повідомляється в органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування.

"Я підкреслю: акції повинні бути мирними, без зброї, а участь в них добровільним! Я вимагаю від Нацполіції і Нацгвардії забезпечити мирний характер проведення будь масової акції і безпеку як учасників, так і людей, що знаходяться поруч", - зазначив глава МВС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна поліція і Національна гвардія переходять на посилений режим несення служби з 14 листопада.