ua en ru

Аваков запропонував на три місяці зупинити роботу судів в Україні

Аваков запропонував на три місяці зупинити роботу судів в Україні Фото: Арсен Аваков

Люди "погодяться потерпіти"

Министр внутрішніх справ України Арсен Аваков пропонує на три місяці зупинити роботу судів в Україні для формування нової судової системи. Про це написав на своїй сторінці в Facebook.

"Жодна реформа МВС і поліції (ми її правильно, хоч і болісно, але проводимо і проведемо!) - не допоможе змінити реальний стан речей у правоохоронній сфері. Без радикальної зміни в системі прокуратури і судів, зміни рівня довіри людей до прокуратурі і судам - нічого не вийде! Всі недавні закони і проекти змін до законів щодо суддів, на мою думку - на жаль, напівзаходи - які не змінять нічого! В тому числі і останній конституційний проект", - написав Аваков.

Наголошується, що необхідно повернутися до радикального проекту, на якому наполягав свого часу "Народний фронт", але не отримав підтримки.

"Мова тоді йшла про повну заміні суддівського корпусу. Повного перезавантаження - з новим набором, професійним конкурсом і реальної зовнішньої атестацією нинішнього суддівського корпусу. Пропонувалося вибудовувати нові суди паралельно, поки старі будуть працювати. Я ж прихильник ще більш жорсткого процесу. Ніхто, вже вибачте, не помре - і все зрозуміють і погодяться, якщо в країні не буде функціонувати судове правосуддя протягом трьох місяців формування нових судів", - написав він.

Як повідомляється, якщо люди будуть розуміти, що відбувається процес реальних змін і очищення, то "погодяться потерпіти".

СУДАМ НІХТО НЕ ВІРИТЬ. ТРЕБА ЗВАЖУВАТИСЬ!Судам ніхто не вірить. І справа не в законах, за якими судять. Справа в суддях!Судді...

Опубліковано Арсеном Аваковим 4 січня 2016 р.

"Вжити всі необхідні законодавчі акти на перехідний період - від продовження процесуальних строків до порядку розгляду справ і - амба - локаут! - перезавантаження на три місяці. Всі пішли на конкурс - прийде новий суд!", - зазначив глава МВС.

Нагадаємо, раніше Аваков повідомив, що Інтерпол може відновити розшук Януковича з-за виявленого архіву.