ua en ru

Аваков: правоохоронні органи не повинні розслідувати економічні злочини

Аваков: правоохоронні органи не повинні розслідувати економічні злочини Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

За словами Авакова, велику проблему для бізнесу становлять економічні злочини

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронні органи не повинні займатися розслідуваннями економічних злочинів. Про це він сказав у ході зустрічі з членами Європейської бізнес асоціації, повідомляє прес-служба МВС.

Так, на думку Авакова, правоохоронні органи не повинні займатися розслідуваннями економічних злочинів.

"Ми створили новий Департамент захисту економіки Національної поліції України. Але протягом тривалого терміну я дискутую і наполягаю на тому, що поліція, як і інші правоохоронні органи, не повинна займатися розслідуваннями економічних злочинів. Мова йде не про те, щоб створити нову службу фінансових розслідувань - це аналітичний орган, головна зброя якого - аналіз ситуації, що відбувається", - заявив Аваков.

За словами Авакова, велику проблему для бізнесу становлять економічні злочини і боротися з ними силовими методами майже не можлив, тому ними повинні займатися аналітичні центри.

Арсен Аваков провів зустріч із членами Європейської бізнес асоціації - найчисельнішого об’єднання 900 бізнес-компаній в...

Опубліковано МВС України 13 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами президента України Петра Порошенка, питання створення Служби фінансових розслідувань "давно назріло".